Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Colegii | Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuși" Oradea

În Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși” din Oradea

Învățământul profesional dual a fost ,,importat” din Germania


În articolul publicat în13 iulie 2017, intitulat ,,De la stagiul de practică la firma ,,Audi" (din Germania) la învățământul profesional dual", remarcam faptul că Blocul Național Sindical, Filiala Bihor, prin președintele său, dl Nicolae Morgovan, coordonator sindical regional pentru regiunea de nord-vest, chiar sprijină învățământul bihorean....citeste


 

Cum sprijină Blocul Național Sindical învățământul bihorean

De la stagiul de practică la firma ,,Audi” (din Germania) la învățământul profesional dual


O delegație a Confederației DGB Nordwurttemberg din Landul Baden-Württemberg din Germania a fost în vizită la Oradea, săptămâna trecută, în baza protocolului și a bunelor relații de colaborare pe care le are președintele Confederației, dl Bernhard Loffler, de peste 13 ani, cu președintele Blocului Național Sindical, Filiala Bihor, dl Nicolae Morgovan, coordonator sindical pe regiunea de nord-vest. ...citeste


 

Ziua Colegiului și a patronului spiritual

,,Lecția de viață pe care ne-o dă Constantin Brâncuși”


Marți, 7 martie 2017, dascălii și elevii Colegiului Tehnic ,,Constantin Brâncuși" din Oradea au marcat ,,Ziua Colegiului și a patronului spiritual, 51 de ani de existență a școlii și 141 de ani de la nașterea patronului spiritual, marele sculptor Constantin Brâncuși", după cum avea să precizeze dl director adjunct Nicolae Avram, în deschiderea evenimentului....citeste


 

La Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”

Prof. ing. Gale Monica și olimpicii săi scriu istoria, lăsată moștenire de distinsul profesor Mihai Crețu


În 8 mai 2008, am publicat pe Ovidan.ro și în revista OviDan articolul ,,Al cincilea an, consecutiv, premiul I la națională"....citeste


 

La C.T. ,,Constantin Brâncuși”

,,Va trebui să facem școala mai atractivă și un alt tip de promovare”


În ultimii ani, la Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși" din Oradea, a scăzut foarte mult numărul de elevi și numărul de clase; din 2012 când existau 35 de clase cu 900 de elevi, s-a ajuns la finele anului școlar 2015-2016, la 23 de clase și 628 de elevi....citeste


 

O primăvară de aur pentru elevul dnei prof. Monica Gale

Olaru David Claudiu – olimpicul de nota 10 al Bihorului!


De ani și ani, doamna profesor Monica Gale de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea investește știință și dăruire în pregătirea olimpicilor, iar rezultatele confirmă și o răsplătesc de fiecare dată. ...citeste


 

Proiect Comenius, la Brâncuși

Cea de-a 5-a reuniune de proiect s-a desfășurat la Oradea


În cadrul proiectului de parteneriat școlar multilateral Comenius, în perioada 17-21 martie 2014, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea a fost gazda celei de-a 5-a reuniuni de proiect....citeste


 

Joi, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”

Diseminare proiect „The Planet in Our Hands”


Dra prof. Sălăgean Anne-Mari, coordonator al proiectului Comenius „The Planet in Our Hands” (Planeta, în mâinile noastre), ne-a invitat joi (15 noiembrie 2012) la diseminare, după prima întâlnire de proiect, care a avut loc în perioada 8-12 octombrie în Polonia....citeste


 

Miercuri, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”

„Mai aproape de natură”


Dna profesor Mihaela Andrei desfășoară activități ecologice cu elevii clasei a IX-a A de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, în cadrul proiectului „Mai aproape de natură”....citeste


 

C.T. „C-tin Brâncuși” – „școala care te face olimpic național”

Prof. ing. Monica Gale – formator de olimpici naționali


Raul Vasile Sarca și David Căpuș, elevii drei prof. ing. Monica Gale, de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, au luat 10 la proba practică a Olimpiadei naționale la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”, ocupând locul I, respectiv locul V pe țară, la confruntarea de la Zalău (din 1-5 aprilie 2012)....citeste


 

Un bonus pentru olimpicii naționali ai C.T. „C-tin Brâncuși”

La Olimpiada națională de mecatronică de la Cluj-Napoca


La invitația Facultății de Mecanică, Departamentul de Mecatronică și Dinamica Mașinilor din Cluj-Napoca, de a participa ca spectatori la probele de concurs – „Roboți mobili” - probe de viteză și probe cu diferite obstacole din cadrul OLIMPIADEI NAÞIONALE DE MECATRONICĂ (nivel universitar), un grup de 12 elevi din clasele a X-a C, a XII-a C, specializarea Tehnician mecatronist, de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, însoțiți de patru profesori în domeniu, dna Florica Avrămuț, dna Victoria Filip, dna Mariana Ogbarschi și dl Cătălin Șușu, au făcut o excursie de o zi la Cluj-Napoca, având ca obiectiv și vizitarea Grădinii Botanice din oraș....citeste


 

Proiect de parteneriat educațional

,,Cartea, fereastră deschisă spre lumea imaginară”


Proiectul „O carte pentru fiecare” derulat în școala noastră (Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea) are drept scop îmbogățirea fondului de carte deținut de școlile din mediul rural. ...citeste


 

Marți, la C.T. „C-tin Brâncuși”

Nicolae Labiș „a ars scurt și orbitor, răscolind miresmele pământului”


Marți (3 aprilie 2012), dl ing. Cătălin Șușu și conducerea Colegiului Tehnic „C-tin Brâncuși” din Oradea (director – dna ing. Aurora Tabacu, director adjunct – dna prof. Ana-Maria Iova) ne-au prilejuit un eveniment literar remarcabil: o întâlnire cu poetul Nicolae Labiș, prin prezența la manifestare a dnei Maria Margareta Labiș, sora cea mică a poetului....citeste


 

Vineri, la C.T. „Constantin Brâncuși”

Arc peste timp - întâlnirea între generații


În perioada 6-9 martie 2012, elevii și dascălii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea au sărbătorit „Zilele școlii” printr-o serie de activități cultural-artistice și sportive....citeste


 

„Zilele școlii” la C.T. „Constantin Brâncuși”

Miercuri - ziua scenetelor I.L. Caragiale


Actuala ediție a „Zilelor școlii” la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea se desfășoară în perioada 6-9 martie 2012....citeste


 

După seara românească

Balul bobocilor... pentru partenerii francezi


În cadrul celui de-al cincilea proiect Leonardo, 11 tineri francezi care învață meseria de zidar la Centrul de formare din Bordeaux au fost oaspeții brâncușienilor orădeni timp de trei săptămâni....citeste


 

La aniversară – profesor Mihai Crețu

„Mi-am dedicat viața școlii”


„Vine-o vârstă, vine-o vreme”... când tragem linie și adunăm. Privim în urmă și rememorăm. Derulăm filmul realizărilor. Restul se uită, nefiind important(e)......citeste


 

În cadrul proiectului Leonardo

Voluntari francezi, pe șantierele orădene


În baza unor contracte de parteneriat încheiate între Centrul de formare profesională din Bordeaux (Franța) și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, între cele două instituții de învățământ se derulează, de câțiva ani, proiecte Leonardo. ...citeste


 

Miercuri, la C.T. „Constantin Brâncuși”

Ceaiul de la ora 5


Conducerea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea (director – ing. Aurora Tabacu) și catedra de limba engleză (coordonator, prof. Anne-Mari Sălăgean) ne-au invitat miercuri (28 septembrie 2011) la o activitate inedită: Ceaiul de la ora 5....citeste


 

La C.T. „C. Brâncuși”

De la violență la prim ajutor


În cadrul parteneriatului cu Poliția de Proximitate și filiala Oradea a Societății de Cruce Roșie, miercuri (16 martie 2011), la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, a avut loc o activitate de informare, prevenire și familiarizare, în prezența conducerii colegiului (director – prof. Mihai Crețu, director adjunct –ing. Aurora Tabacu)....citeste


 

„Un management deosebit!”

„Am o stare tonică de bine... Să fie duhul brâncușian”?


Vineri (4 martie 2011), s-au încheiat „Zilele școlii” la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, cu omagiu adus patronului spiritual, marelui sculptor Constantin Brâncuși....citeste


 

1-4 martie, la C.T. „C. Brâncuși

„Zilele școlii” – la 45 de ani de existență a liceului


Când primăvara se ivește, dascălii și elevii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea se (pre)gătesc să-și sărbătorească patronul spiritual, pe maestrul Constantin Brâncuși, la 135 de ani de la naștere (în 19 februarie 1876)......citeste


 

Un spectacol pentru partenerii din Bordeaux

Miss și Mister boboc - „Brâncuși”


Brâncușienii orădeni, care au excelat la capitolul gazdă grațioasă (timp de trei săptămâni), le-au pregătit, joi (18 noiembrie 2010), oaspeților și partenerilor francezi din Bordeaux „un spectacol pe cinste, dar nu de adio, ci de ținut minte”, vorba distinsului director, prof. Mihai Crețu....citeste


 

De două săptămâni,

Brâncușienii orădeni au oaspeți din Bordeaux


De la 1 noiembrie 2010, elevii și dascălii de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea au 10 elevi francezi din Bordeaux, oaspeți și parteneri de proiect, care vor rămâne în Oradea trei săptămâni, până în 19 noiembrie....citeste


 

Bune practici la C.T. „Constantin Brâncuși” din Oradea

Elevii dau o mână de ajutor la pregătirea sălilor de clasă


În raidul pe care l-am făcut prin mai multe școli din municipiul Oradea și județul Bihor, aveam să surprindem elevi și foști elevi care dădeau o mână de ajutor la pregătirea sălilor de clasă pentru începerea noului an școlar. Asemenea bune practici am întâlnit și la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea....citeste


 

Vineri și sâmbătă,

Acțiuni dedicate Zilei mondiale a mediului


Elevi din clasa a XI-a A, de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea (coordonați de prof. Crina Ghergheleș și Monica Gale) au organizat, vineri (4 iunie 2010), de Ziua mondială a mediului, o expoziție de desene pe tema mediului, precum și o expoziție cu poșete și genți din materiale reciclabile....citeste


 

Vineri, la C.T. „Constantin Brâncuși”

Ultimul sunet de clopoțel pentru cele 10 clase de absolvenți


Vineri dimineața (11 iunie 2010), în careul din curtea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, erau orânduiți elevii celor 10 clase de absolvenți (în total 212 elevi). În fața lor, la masa prezidiului, se aflau directorul colegiului, distinsul profesor Mihai Crețu, doamna director adjunct, ing. Aurora Tabacu, părintele preot Dan Lele și Florin Zirbău – vicepreședintele Comitetului reprezentativ al părinților....citeste


 

„Zilele școlii” la C. T. „C-tin Brâncuși”, Oradea

Omagiu patronului spiritual, la 134 de ani de la naștere


Când ai prieteni mulți și ești stimat, se vede...
Conducerea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea (director - profesor Mihai Crețu, director adjunct - ing. Aurora Tabacu) s-a bucurat nespus văzând câți prieteni au răspuns, joi (4 martie 2010) la ceas de sărbătoare, când brâncușienii orădeni și-au omagiat patronul spiritual, pe maestrul Constantin Brâncuși. ...citeste


 

Arc peste timp... la C. T. „C-tin Brâncuși”, Oradea

„E nevoie de o reîmprospătare a sufletului!”


„Nu mă întrebați ce port în suflet! În munca la clasă, e nevoie tot mai mult de diplomație, de tact, de o artă în a converti tot ce știi... E nevoie de o reîmprospătare a sufletului”- prof. Ioan Piț....citeste


 

„Zilele școlii” la C. T. „C-tin Brâncuși” Oradea

Concurs tematic și sesiune de comunicări


Marți (2 martie 2010), în cea de-a doua zi a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea patronului spiritual al școlii, șapte echipaje reprezentative ale Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea s-au confruntat (sută la sută) în cadrul concursului tematic „Din viața lui Brâncuși”, competiție tradițională jurizată de ing. Virgil Petruț, prof. Victoria Filip și Florica Avrămuț. ...citeste


 

1-4 martie, „Zilele școlii” la C.T. „C-tin Brâncuși”, Oradea

134 de ani de la nașterea patronului spiritual - Constantin Brâncuși


De luni până joi (inclusiv), dascălii și elevii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea sărbătoresc „Zilele școlii”, prilejuite de împlinirea a 44 de ani de existență a școlii și 134 de ani de la nașterea patronului său spiritual, maestrul Constantin Brâncuși....citeste


 

Joi, la C.T. „Constantin Brâncuși”

Lecția de istorie și patriotism


Lect. univ. dr. Radu Românașu, de la departamentul de istorie al Facultății de Istorie, Geografie și Relații Internaționale a Universității din Oradea, le-a vorbit, joi (21 ianuarie 2010), elevilor din clasele a XI-a A, B și C, a X-a A și B, despre semnificația zilei de 24 Ianuarie 1859, ca o etapă în cadrul procesului de făurire a statului unitar român modern....citeste


 

Eroi au fost, eroi sunt încă

La „Brâncuși” s-a citit ordinul ministrului Apărării Naționale


Distinsul profesor Mihai Crețu, directorul Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, a reușit să adune ieri (luni, 26 octombrie 2009), iar și iară, generali și colonei în sala festivă pentru a scrie o nouă filă de istorie, cu eroi care mai sunt, povestind despre eroii care au fost și despre faptele lor de arme. ...citeste


 

Miercuri, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea

O nouă etapă în cadrul proiectului de parteneriat „Omul și piatra”


În cadrul celei de-a patra etape de proiect, miercuri (21 octombrie 2009), în sala festivă a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, a avut loc întâlnirea elevilor și profesorilor italieni de la Istituto Tecnico Geometri „Andrea Pozzo” din Trento cu oficialitățile locale și județene, și partenerii de proiect....citeste


 

Modestia ºi tãcerea lui Adrian

Jocurile pe internet ºi performanþele clanului


Atracþia jocurilor pe internet e mare, iar vârsta nu mai conteazã. Unii încep sã punã mâna pe mouse ºi sã navigheze pe internet de mici, cu folos sau doar pierzându-ºi vremea ºi neglijând lucrurile serioase, lectura ºi pregãtirea lecþiilor pentru ziua urmãtoare...citeste


 

Zilele școlii, la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea

Cu un palmares substanțial, omagiu patronului spiritual


La aniversarea a 43 de ani de la înființarea liceului și a 133 de ani de la nașterea patronului spiritual - sculptorul Constantin Brâncuși, conducerea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea (prof. Mihai Crețu – director, ing. AuroraTabacu – director adjunct), făcând bilanțul perioadei 1974 - 2008, raportează: „586 de participanți la olimpiade și concursuri școlare, din care 462 au obținut premii și mențiuni. Premiul I a fost obținut de 220 de elevi, din care la faza națională 24”....citeste


 

„Zilele școlii”, la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea

Domnului profesor cu dragoste...


Conducerea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea (director - prof. Mihai Crețu și ing. Aurora Tabacu - director adjunct) nu concepe să sărbătorească Ziua școlii și a patronului spiritual fără întregul colectiv profesoral, unde trebuie neapărat incluși și toți foștii profesori ai școlii, ajunși în timp pe banca de rezerve a pensionarilor. ...citeste


 

La Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea

„Zilele școlii”, la 43 de ani de la înființarea liceului


Săptămâna aceasta (în perioada 2 - 5 martie 2009), elevii și dascălii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea sărbătoresc 43 de ani de la înființarea liceului și 133 de ani de la nașterea patronului spiritual, sculptorul Constantin Brâncuși....citeste


 

Astăzi, la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Oradea

24 Ianuarie 1859 - Ziua Unirii Principatelor Române


Astăzi, 23 ianuarie 2009, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, a avut loc festivitatea închinată Zilei Unirii (celei mici) – 24 Ianuarie 1859. La ceas aniversar, liceul nostru a îmbrăcat straie de sărbătoare, avându-l ca oaspete de seamă pe dl lector univ. dr. Radu Romînașu....citeste


 

Top 5, la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea

Cei mai tari brâncușieni orădeni


Cu prilejul concursurilor profesionale și al olimpiadelor tehnice, an de an, elevii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea fac dovada bunei lor pregătiri teoretice și practice, determinându-ne să afirmăm, nu o dată, că brâncușienii orădeni sunt mari meseriași....citeste


 

Vineri, la C.T. „Constantin Brâncuși”, a fost sărbătorită

Ziua armatei române, cu participarea a doi generali și cinci colonei


La Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuși" din Oradea, Ziua armatei române a fost sărbătorită vineri (24 octombrie 2008), printr-o manifestare aparte la care au participat nu mai puțin de doi generali (r), Virgil Nichi și Ștefan Neagoe, precum și cinci colonei (r), Nicolae Ștefănescu, Klein Florian, Dumitru Iftimie, Tudor Marinescu și Tatar Zoltan, cărora li s-au alăturat Irina Palade și ing. Gavril Coltău...citeste


 

La Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși

Al cincilea an, consecutiv, premiul întâi, la națională


Directorul colegiului, prof. Mihai Crețu, ne declară cu încântare faptul că an de an, elevii brâncușieni au confirmat în cadrul concursurilor profesionale și olimpiadei tehnice buna lor pregătire teoretică și practică de specialitate, obținând numeroase premii și mențiuni. Domnul director a ținut să sublinieze faptul că de cinci ani, consecutiv, olimpicii nu s-au întors acasă fără un premiu întâi. În 2004, cel mai important premiu a fost cucerit de Marius Buibaș, în 2005, de Cosmin Ambru, în 2006, de Bogdan Popa, în 2007, de Călin Bac, iar anul acesta, de Bako Annamaria....citeste


 

Zilele școlii la C.T. C. Brâncuși Oradea

Omagiu patronului spiritual - Constantin Brâncuși


Joi, în cea de-a patra zi a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea patronului spiritual (la 132 de ani de la naștere), directorul colegiului, dl prof. Mihai Crețu, a marcat momentele importante ale devenirii școlii în arcul de timp al celor 42 de ani de existență a școlii, indispensabil legate de rezultatele de excepție obținute de elevii și dascălii școlii......citeste


 

Zilele școlii, la C.T. C. Brâncuși

Miercuri – concurs de grafică...


Manifestările prilejuite de Zilele școlii au continuat miercuri (5 martie 2008), la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, cu un concurs de grafică și o întâlnire de suflet - cu dascălii pensionari, cărora artiștii le-au prezentat un moment artistic. ...citeste


 

3-6 martie, la C.T. C. Brâncuși

Zilele școlii –la a 42-a aniversare


În fiecare an, la început de primăvară, dascălii și elevii Colegiului Tehnic "Constantin Brâncuși"din Oradea își sărbătoresc patronul spiritual, pe maestrul Constantin Brâncuși, de la a cărui naștere se împlinesc 132 de ani, în timp ce școala care-i poartă numele a ajuns în cel de-al 42-lea an de existență....citeste


 

Miercuri, la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși

Al. I. Cuza și Unirea Principatelor Române


Istoria povestită de cei care au trăit-o și au simțit-o alt fel cu zeci de ani înainte, puterea exemplului personal, precum și cariera armelor pentru cadrele militare în rezervă și în retragere prezente la activitate, toate acestea au motivat cu atât mai mult auditoriul în receptarea mesajului transmis ieri (miercuri, 23 ianuarie 2008) la întâlnirea cu istoria în sala festivă a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea....citeste


 

Luni și marți, la C.T. “C. Brâncuși” Oradea

Program artistic, sesiune de comunicări, și concurs tematic “Mihai Eminescu”


La Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuși”, activitățile închinate sărbătoririi a 158 de ani de la nașterea “Poetului nepereche”, Mihai Eminescu, s-au derulat pe parcursul a două zile (luni și marți, 14 și 15 ianuarie 2008), constând într-un program artistic, o sesiune de comunicări științifice și un concurs tematic....citeste


 

Joi seara, la „No Problem”

Balul bobocilor de la „Constantin Brâncuși”


Joi (29 noiembrie), la ”No Problem”, distracția a purtat marca C.T. „Constantin Brâncuși”. 14 boboci, frișcă multă, câte o varză pe cap de boboc (băiat), mult dans, prezentări de modă…, organizatori fericiți și public mulțumit....citeste


 

Joi, la C.T. „Constantin Brâncuși”

Bilanț și impresii la încheierea stagiului de practică al francezilor


Astăzi (vineri, 23 noiembrie 2007), s-a încheiat stagiul de practică pe care l-au efectuat în Oradea cei 19 elevi francezi de la Centrul de formare profesională a ucenicilor din Poitiers, în cadrul parteneriatului încheiat de Asociația pentru cooperare europeană Synton din România cu Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea....citeste


 

Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” (va deveni)

Școală model optimal … cu o nouă meserie


Dna Carmina Popescu - director general al Asociației pentru cooperare europeană Synton din România, și asociatul său francez, dl Gerard Crepier, s-au întâlnit, astăzi (miercuri, 7 noiembrie), cu elevii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” și oaspeții lor francezi, prilej cu care au prezentat istoricul, realizările și proiectele Les Compagnons du Devoir Jacques-Antoine Frouin din Paris, cea care coordonează activitatea tuturor centrelor de formare profesională a ucenicilor din Franța (precum Centrul din Poitiers unde se pregătesc cei 19 elevi francezi prezenți acum la colegiul orădean)....citeste


 

În cadrul programului Leonardo da Vinci

19 elevi francezi la C.T. „Constantin Brâncuși”


La Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea au sosit duminică, 4 noiembrie 2007, 19 elevi francezi din cadrul Centrului de formare profesională de ucenici din Poitiers (Franța), care timp de două săptămâni vor face practică pe șantierele de construcții ale S.C. CIAC S.A., alături de elevi ai Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși”. ...citeste


 

Joi, la Colegiul Tehnic” Constantin Brâncuși”

Repere istorice și arhitecturale orădene


Laurențiu Droj și dr.Dumitru Sim, promotori ai proiectului „Oradea, o comoară descoperită – tinerii și patrimoniul orădean în mileniului trei”, s-au întâlnit, joi (17 mai), cu elevi ai Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, în cadrul celei dintâi etape de informare a elevilor parteneri și beneficiari ai proiectului....citeste


 

De luni până vineri

Zilele școlii la "Constantin Brâncuși"


A intrat în tradiția școlii, ca în fiecare an, la început de primăvară, dascălii și elevii Colegiului Tehnic "Constantin Brâncuși" să-și sărbătorească patronul spiritual, pe marele sculptor născut la Hobița, lângă Târgu-Jiu. La actuala ediție a Zilelor școlii, au fost marcați 131 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, și 41 de ani de existență a școlii. Manifestările au debutat luni, 5 martie, cu întreceri sportive, iar marți, s-au desfășurat două activități tradiționale, concursul tematic "Din viața lui Brâncuși", și sesiunea de comunicări științifice ale elevilor și profesorilor. Programul zilei de miercuri a cuprins demonstrații "Kenjutsu" (la sala de sport), concurs de desene, sceneta "O oră cu Brâncuși", montajul literar-muzical "Gânduri închinate mamei", moment folk și recital de orgă, precum și o manifestare de suflet dedicată foștilor profesori ai colegiului. Joi, manifestările au continuat cu tradiționalul concurs de torturi, intitulat "Opere brâncușiene", parada modei "Fata cu chibrituri", moment folk, lansarea revistei școlii "Febra liceenilor", adunarea festivă "Omagiu patronului spiritual", și masa festivă....citeste


 

vineri, 30 septembrie 2022