Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Colegii | Colegiul Tehnic "Tr. Vuia" Oradea

Premiu național eTwinning pentru Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”

Locul II la Concursul național de proiecte


Colegiul Tehnic „Traian Vuia", Oradea a obținut locul II la Concursul național de proiecte eTwinning derulate în anul școlar 2022-2023. ...citeste


 

Proiect educativ la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea

,,Focul - prieten sau dușman”


La Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea se desfășoară nenumărate activități extracurriculare din diverse domenii ale cunoașterii, proiecte educaționale locale, județene, naționale sau internaționale, activități la care elevii școlii noastre răspund de fiecare dată pozitiv. ...citeste


 

Celebrând marca Erasmus+,

#ErasmusDays 2023 la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”


Vineri, 13 octombrie 2023, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" a marcat evenimentul #ERASMUSDAYS, celebrând marca Erasmus+, programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport. Evenimentul s-a aflat la cea de-a șaptea ediție și și-a dorit să aducă în atenție două teme: rezultatele participării la mobilitățile internaționale și importanța dezvoltării de competențe, în Anul European al Competențelor....citeste


 

În perioada 18-22 septembrie, mobilitatea Erasmus+ s-a desfășurat în Portugalia

Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” va implementa tehnologia Lorawan în Oradea


În perioada 18-22 septembrie 2023, a avut loc a doua întâlnire dintre parteneri, în cadrul proiectului Erasmus+ KA220 ,,Developing solutions to sustainability using IoT - Dezvoltarea de soluții pentru sustenabilitate, folosind Internetul lucrurilor", în care colegiul nostru este partener. Proiectul este coordonat de UTAD (Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro), Universitatea din orașul Vila Real, Portugalia și se desfășoară în colaborare cu instituții de învățământ, companii, direcții și asociații din Portugalia, Polonia, Lituania, Turcia, Belgia și Spania....citeste


 

La Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea

Un nou proiect Erasmus+ inedit


La Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" s-a dat startul proiectului Erasmus+ KA220 intitulat ,,Developing Solutions to Sustainability Using IoT - Dezvoltarea de soluții pentru sustenabilitate folosind Internetul obiectelor" 2022-2025. ...citeste


 

Proiect internațional eTwinning

,,On the track of UNESCO”


În perioada ianuarie 2023 – iulie 2023, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” am derulat proiectul internațional eTwinning ,,On the Track of UNESCO”, care a oferit elevilor posibilitatea înțelegerii superioare a misiunii UNESCO de a promova educația, știința, cultura, comunicarea și informarea, și de a lupta pentru pace, eradicararea sărăciei, dezvoltarea sustenabilă și dialogul între țări, bazat pe valori comune. ...citeste


 

La Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” din Oradea

O experiență Erasmus+ Ka 121


În perioada 24.04.2023 - 12.05.2023 a avut loc a doua perioadă de stagii de pregătire practică din cadrul Proiectului Erasmus+ KA121 - Acreditare Erasmus în domeniul Educației și formării profesionale cu titlul ,,Valorificarea rezultatelor învățării și creșterea performanței școlare prin efectuarea stagiilor de practică în străinătate prin proiecte Erasmus+", proiect care se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. ...citeste


 

Proiectul Erasmus+ KA102

,,Formare profesională în context european prin dezvoltarea competențelor în industria ospitalității”


În cadrul proiectului cu finanțare europeană Erasmus+ „Formare profesională în context european prin dezvoltarea competențelor în industria ospitalității", desfășurat la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea, 32 de elevi au fost selectați pentru a participa la stagii de pregătire practică în Barcelos, Portugalia, în cadrul celor două mobilități organizate între 21 martie - 1 aprilie și 10 octombrie - 21 octombrie 2022....citeste


 

Celebrând marca Erasmus+

#ErasmusDays 2022 la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”


Vineri, 14 octombrie 2022, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" a marcat evenimentul #ERASMUSDAYS, celebrând marca Erasmus+, programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport. Evenimentul s-a aflat la cea de-a șasea ediție și a marcat în acest an două evenimente majore: celebrarea a 35 de ani de existență a programului Erasmus+ și Anul European al Tineretului....citeste


 

În perioada 25.04.2022 - 28.04.2022

Cea de-a VI-a reuniune de proiect s-a desfășurat în Bulgaria


În perioada 25.04.2022 - 28.04.2022 a avut loc ultima reuniune din cadrul Proiectului Erasmus+ ,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations - Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații" 2019-2022, proiect care se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Reuniunea - a șasea activitate transnațională de învățare, predare și formare - a avut loc în Bulgaria, în localitatea Koynare. ...citeste


 

În perioada 4. - 7.04.2022, s-a desfășurat

A cincea reuniune de proiect Erasmus+... la Modena, în Italia


În perioada 4.04.2022 - 7.04.2022, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea a participat, prin reprezentanții săi, la a cincea reuniune din cadrul Proiectului Erasmus+ ,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations - Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații" (2019-2022), proiect care se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. ...citeste


 

Proiectul Erasmus+ ,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations - Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații”

Am participat la a patra reuniune de proiect, desfășurată în Letonia


În perioada 29.03.2022 - 1.04.2022, o delegație de la Colegiul Tehnic ,, Traian Vuia" Oradea a participat la a patra reuniune din cadrul Proiectului Erasmus+ ,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations - Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații" 2019-2022, proiect care se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene....citeste


 

În perioada 22 - 25 martie, s-a desfășurat a treia reuniune de proiect

Mobilitate Erasmus+ în Polonia


În perioada 22 - 25 martie 2022, s-a desfășurat în Polonia, a treia reuniune din cadrul proiectului Erasmus+ ,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations - Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații" 2019-2022, proiect care se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. ...citeste


 

Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații

În perioada 7-10 martie 2022, s-a desfășurat, la Oradea, cea de-a doua reuniune din cadrul Proiectului Erasmus+ ,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations”


În perioada 7-10.03.2022, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea a fost gazda celei de-a doua reuniuni din cadrul Proiectului Erasmus+ ,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations - Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații" 2019-2022, proiect care se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. ...citeste


 

Mobilități individuale KA1 la C.T. „Traian Vuia” Oradea – proiect Erasmus+

„Strategii inovative în educație”


Învăţarea pe tot parcursul vieţii este benefică pentru orice cadru didactic şi constituie o posibilitate de a realiza legături profesionale şi parteneriate şcolare care să contribuie eficient şi susţinut la promovarea oricărei şcoli din România şi Europa....citeste


 

Joi, 14 octombrie,

#ERASMUSDAYS 2021 la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea


Joi,14 octombrie 2021, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" a marcat evenimentul #ERASMUSDAYS, celebrând marca Erasmus+, programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională,tineret și sport....citeste


 

Valencia, Spania - septembrie 2021

Curs de formare profesională pentru profesori prin Erasmus+


În perioada 20-24 septembrie 2021, trei profesori (prof. Cotca Alina, prof. Vîlceanu Daniela și prof. Urs Marcela) de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" au participat la cursul structurat de formare ,,ICT for Teaching and Learning - Instrumente TIC pentru predare și învățare", desfășurat în Valencia, Spania. Participarea la curs face parte din proiectul Erasmus+ ,,Strategii inovative în educație" - KA1 - Learning Mobility of Individuals - KA101 - School education staff mobility, aflat în derulare la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia", Oradea....citeste


 

Vineri,

Se redeschide Centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”


Primăria Oradea anunță redeschiderea Centrului de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia", închis în luna iulie a acestui an. Centrul se va deschide vineri, 22 octombrie. ...citeste


 

Proiect internațional eTwinning

,,Music Lexis: The most fun dictionary ever! II


În perioada ianuarie - iunie 2021, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" am derulat proiectul internațional eTwinning ,,MusicLexis: The most fun dictionary ever! II", o reluare a unei colaborări mai vechi...citeste


 

Proiect internațional eTwinning la C.T. ,,Traian Vuia”

,,#Be NetWise”


În perioada decembrie 2020 - iunie 2021, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" am derulat proiectul internațional eTwinning ,,#Be NetWise", care a oferit elevilor posibilitatea înțelegerii superioare a conceptului de alfabetizare media și a rolului pe care media îl joacă în viața fiecărui om. ...citeste


 

O bucurie împărtășită nu vine singură! După acreditarea Erasmus + și un premiul I (la competiția Premiile Naționale eTwinning), vine și titlul!

Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” a obținut titlul (eticheta) de Școală eTwinning!


Oficial, e primăvară, dar la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea este anotimpul în care se culeg roadele. După două articole de câte o mie de puncte fiecare, cu acreditarea Erasmus+ și premiul I (la competiția Premiile Naționale eTwinning), vine și al treilea articol în acest sens, publicat (tot) de doamna profesor Marcela Urs: Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" a obținut titlul (eticheta) de Școală eTwinning! ...citeste


 

Mână în mână cu acreditarea,

Premiul I pentru Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” la competiția Premiile Naționale eTwinning


Zilele acestea, doamna profesor Marcela Urs ne-a dat o veste de 1.000 de puncte: ,,Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" a obținut acreditarea Erasmus+ pentru domeniul formare profesională și astfel, pentru următorii șapte ani se deschid noi perspective pentru mobilități cu scop de învățare și cooperare în vederea creșterii calității serviciilor educaționale și de formare oferite". ...citeste


 

Un succes nu vine singur!

Acreditare Erasmus+ pentru Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea


Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" a obținut acreditarea Erasmus+ pentru domeniul formare profesională și astfel, pentru următorii șapte ani se deschid noi perspective pentru mobilități cu scop de învățare și cooperare în vederea creșterii calității serviciilor educaționale și de formare oferite. ...citeste


 

La Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea, am derulat

Proiectul internațional eTwinning ,,Christmas Safe from Covid-19”, alături de parteneri din 10 țări


În perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia", am derulat proiectul eTwinning ,,Christmas Safe from Covid 19". ...citeste


 

Recepția lucrărilor

Au fost finalizate lucrările de reabilitare la atelierul Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia”


Direcția Patrimoniului Imobiliar a finalizat procedurile de recepție a lucrărilor la atelierul Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia", de pe str. Constantin Brâncoveanu nr. 12A....citeste


 

Ecologiştii bat câmpii...!

Proiecte care transcend pandemia


„Ecologia e o religie profană care vede natura şi Pământul ca divinităţi şi face din copaci, plante şi animale nişte obiecte cvasi - sacre, uneori mai importante decât fiinţele umane". ...citeste


 

Astăzi, în prima zi de pregătiri,

La C.T. ,,Traian Vuia”, elevii din a XII-a aveau pregătiri pentru Bacalaureat la limba și literatura română


Marți, 2 iunie 2020, chiar dacă elevii de clasa a XII-a sunt în vacanță începând de vineri, la nivelul întregii țări, au început pregătirile elevilor din clasele terminale (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a) pentru examenele naționale (Evaluarea națională, respectiv Bacalaureatul). ...citeste


 

Lucrări de reabilitare la colegiile ,,Tr. Vuia” și ,,M. Viteazul”

Stadiul lucrărilor la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”


Începute în toamna anului trecut, 25% din lucrările de reabilitare a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" sunt deja realizate. ...citeste


 

Elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia

Călătoria Erasmus+ în Cipru


În perioada 20-23 ianuarie 2020, o echipă de elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia", Oradea au participat la prima reuniune - activitate transnațională de învățare, predare și formare din cadrul proiectului Erasmus+ KA229 ,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations - Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații", desfășurată în Limassol, Cipru (țara coordonatoare a proiectului)....citeste


 

Ieri, a fost inaugurat internatul Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia” din Oradea,

Condițiile din internat sunt asemănătoare cu cele dintr-un cămin studențesc


Domnul viceprimar Florin Birta, domnul Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar Oradea (D.P.I.O.) din Primăria Oradea și doamna Alina Silaghi, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (A.D.L.O.), au participat ieri (joi, 14 noiembrie 2019), alături de conducerea Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" (prof. Daniela Vîlceanu - director și Biro Ildiko - director adjunct) la inaugurarea căminului internat al școlii....citeste


 

Vineri, 11 octombrie

#ERASMUSDAYS 2019 la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea


Vineri, 11 octombrie 2019, în sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" a fost marcat evenimentul #ERASMUSDAYS, un prilej pentru a realiza activități de diseminare și informare cu privire la proiectele Erasmus+ care s-au desfășurat și/sau se desfășoară în liceul nostru....citeste


 

10-12 octombrie, ErasmusDays

Evenimentul de diseminare și informare cu privire la proiectele europene


Vineri, 11 octombrie 2019, începând cu ora 13.00, în sala de festivități (sala 13) a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" va avea loc evenimentul de diseminare și informare cu privire la proiectele europene, denumit #ErasmusDays....citeste


 

Miercuri, la ,,Traian Vuia”, s-a desfășurat

Târgul ofertelor educaționale, ediția 2019


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a organizat miercuri (29 mai 2019), la sala de sport a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea, ediția 2019 a Târgului ofertelor educaționale, adresată elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a, fiind cea de-a X-a ediție, după cum avea să sublinieze domnul prof. ing. Florian Mieluț, inspector școlar de specialitate al I.S.J. Bihor. ...citeste


 

În buna tradiție a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea,

Niciun an fără a-l sărbători pe Eminescu


15 Ianuarie 2019. Ziua Culturii Naționale, aniversăm 169 de ani de la nașterea poetului nepereche - Mihai Eminescu - la Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea prin intermediul activității: „Eminescu - atât de aproape...". ...citeste


 

Diseminare și informare cu privire la proiectele Erasmus+

#ERASMUSDAYS la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea


Vineri, 12 octombrie 2018, în sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" a fost marcat evenimentul #ERASMUSDAYS, un prilej pentru a realiza activități de diseminare și informare cu privire la proiectele Erasmus+ care s-au desfășurat sau se desfășoară în liceul nostru. ...citeste


 

Trei luni petrecute în România (Oradea)

Proiect de parteneriat între Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea și Istituto di Istruzione Superiore ,,Ciampini Bocardo”, Novi Ligure, Italia


Pe o perioadă de trei luni (14 iulie - 6 octombrie 2018) Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" a fost gazda a doi absolvenți de liceu din Italia, în baza unui parteneriat cu Istituto di Istruzione Superiore ,,Ciampini Boccardo" din orașul Novi Ligure, în cadrul proiectului de mobilități și stagii de practică, intitulat ,,MOVING TOWARDS MY JOB", finanțat de TALENTI NEODIPLOMATI, FONDAZIONE CRT. ...citeste


 

Elevi de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea

În stagiul de pregătire practică la Barcelos, în Portugalia


În perioada 12.05.2018 - 26.05.2018, 16 elevi de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea, specializarea Tehnician în turism şi-au desfășurat stagiul de pregătire practică în Barcelos, Portugalia. ...citeste


 

Miercuri, s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea

Cea de-a VII-a ediție a Târgului ofertelor educaționale


Miercuri, 16 mai 2018, sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea a găzduit cea de-a VII-a ediție a Târgului ofertelor educaționale, organizat de inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Primăria Oradea, Agenția de Dezvoltare Locală și Asociația Parteneriat pentru Educație....citeste


 

De Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor s-a derulat

Proiectul educativ local ,,Consumatorul raţional – informat”


Marţi, 13 martie 2018, în Sala multimedia a Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea, a fost marcată Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor....citeste


 

Educaţia pentru sănătate

„Adoptă un stil de viaţă sănătos!”


În cadrul proiectului educativ judeţean „Adoptă un stil de viaţă sănătos!", derulat în şcoala noastră s-a desfăşurat o activitate, din cadrul educaţiei pentru sănătate, care vizează stilul de viaţă sănătos....citeste


 

În perioada 26-30 martie

Săptămâna meseriilor la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”


Așa cum se știe, Primăria Oradea, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), a avut un rol major în reînființarea școlii profesionale și a Campusului Tehnic Traian Vuia....citeste


 

Marți, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Oradea

Au fost lansate trei proiecte educative


Marţi, 20 februarie 2018, în Sala multimedia a Colegiului Tehnic „Traian Vuia", Oradea, a avut loc lansarea a trei proiecte educative: 1.Consumatorul raţional - informat 2.Viitorul meu începe astăzi. Cum spun: Ce ştiu să fac? 3.Experienţe şi bune practici în antreprenoriat....citeste


 

Marți și miercuri

Mica Unire, sărbătorită la Colegiul „Traian Vuia” din Oradea


Elevii și cadrele didactice de la Colegiul „Traian Vuia" din Oradea au sărbătorit ziua Unirii Principatelor Române. ...citeste


 

Marți, miercuri și vineri

Ziua Națională a României, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”


Cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire, elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea au sărbătorit în zilele de 28 și 29 noiembrie acest eveniment, precum și vineri, cu flori, în Parcul 1 Decembrie din Oradea....citeste


 

În perioada 19 octombrie - 3 noiembrie

Elevi de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea în Cipru și Portugalia


Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea a participat în perioada 19 octombrie - 3 noiembrie 2017, la cea de-a doua mobilitate, cuprinzând fluxurile III și IV, în cadrul Proiectului Erasmus+ , Acțiunea cheie 1-VET, cu titlul „Plasament transnaţional pentru eurocompetențe profesionale în domeniul circuitelor electronice" - coordonator proiect dna prof. ing. Săcăcian Dorina. ...citeste


 

Vineri,

#Erasmus Days la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea


Vineri, 13 octombrie 2017, în sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" a fost marcat evenimentul #ERASMUS DAYS, un prilej pentru a realiza activități de diseminare și informare cu privire la proiectele Erasmus+ care se desfășoară în liceul nostru. ...citeste


 

Joi, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” din Oradea a fost lansat

Un proiect Erasmus pentru formarea profesională a viitorilor tehnicieni în turism


Joi, 28 septembrie 2017, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” din Oradea, în prezența reprezentanților din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor (insp. Florian Mieluţ), Universității din Oradea (lect. univ. dr. Remus Roşca şi şef serviciu bibliotecă Florica Ujoc) şi ai ANAF Bihor (doamna Magdalena Berce), a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană Erasmus+ „Cooperare interinstituțională europeană pentru formarea profesională a viitorilor tehnicieni în turism” (EICTFTT). ...citeste


 

Miercuri,

Oaspeți din America de Sud la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea


Miercuri, 20 septembrie 2017, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea a fost onorat să fie gazda unei delegații de 15 elevi și 5 profesori de la două școli din Republica Chile, sosiți în Oradea în cadrul unui parteneriat mai vechi....citeste


 

La Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” din Oradea

Din cele 10 clase de școală profesională, opt sunt în sistem dual


,,Învățământul dual înseamnă colaborare între școală, autoritățile locale și agenții economici", susține doamna profesor Daniela Vîlceanu, directorul Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea, colegiu în a cărui ofertă educațională figurează opt clase de învățământ dual, din cele 10 clase de școală profesională....citeste


 

26 de camere, cu 104 locuri de cazare

Căminul internat de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” va fi reabilitat


În ședința extraordinară a Consiliului Local, din 11 iulie 2017, au fost supuși aprobării indicatorii tehnico-economici privind reabilitarea căminului internat de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" (de pe Str. Constantin Brâncoveanu Nr. 12 A)....citeste


 

Joi, la ,,Traian Vuia”, s-a desfășurat

Târgul meseriilor, ediția a V-a


Agenția de Dezvoltare Locală Oradea a organizat joi, 18 mai 2017, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, cea de-a V-a ediție a Târgului meseriilor. ...citeste


 

Marți,

Ziua de 9 mai, celebrată la Colegiul Tehnic „Traian Vuia ” din Oradea


Marți, 9 mai 2017, cadrele didactice împreună cu elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea au sărbătorit Ziua Europei. ...citeste


 

Lecția de istorie

Mica Unire, prilej de bucurie la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea


Miercuri, 25 ianuarie 2017, cadrele didactice împreună cu elevii de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia" din Oradea au sărbătorit ziua Unirii Principatelor Române. ...citeste


 

Cafenea literară la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea

De la imagine, la cuvânt - Eminescu, azi!


La ceas aniversar, când se împlinesc 167 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, la Biblioteca Colegiului Tehnic „Traian Vuia" Oradea s-a organizat activitatea ,,De la imagine, la cuvânt - Eminescu, azi!, în cadrul Proiectului educaţional Cafeneaua literară....citeste


 

Proiectul educativ ,,Adoptă un stil de viaţă sănătos!”

,,Mens sana in corpore sano!”


Sănătatea este starea de bine fizic, mental și social, nu numai lipsa bolii. Este o condiţie esenţială pentru existenţa fiecărui individ, este o resursă pentru viaţa de zi cu zi, nu obiectivul vieţii. ...citeste


 

În „Clubul Prietenilor TopFormalis”

Workshop-ul ,,Noţiuni de bază în acordarea primului ajutor”


În cadrul proiectului „Clubul Prietenilor TopFormalis" inclus în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene Bihor 2016-2017, Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" din Oradea a invitat doritorii să participe la workshop-ul cu tema ,,Noţiuni de bază în acordarea primului ajutor"....citeste


 

În Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare

Bibliotecar pentru o zi la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea


Motto: ,,Biblioteca este cartea de vizită a unei şcoli"....citeste


 

Vopsirea gardului

Elevii de la ,,Traian Vuia” se implică în modernizarea şcolii


Elevii clasei a IX-a E de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" au desfăşurat joi, 26 mai 2016, o instrucţie practică constând în vopsirea gardului Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" (de pe Str. Tudor Vladimirescu). ...citeste


 

Vineri, 20 mai

Jubileul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, Oradea


Vineri, 20 mai 2016, în sala ,,Florica Ungur" a Casei de Cultură Oradea, începând cu ora 12.00, vor avea loc evenimentele dedicate sărbătoririi a 50 de ani de la înființarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea....citeste


 

La Palatul Baroc

Vernisajul ,,Imagini în dialog”


Elevii clasei a IX-a D, de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea au fost printre primii elevi care au participat la deschiderea vernisajului de la Palatul Baroc (Complexul Muzeul Țării Crișurilor), având ca temă sugestivă ,,Imagini în dialog"....citeste


 

Joi, la C.T. ,,Traian Vuia”

Arta criminalistică, pe înțelesul liceenilor


Profesia de polițist a fost promovată în rândul liceenilor de polițistul bihorean Florin Lăzău, expert și artist criminalist certificat internațional....citeste


 

Workshop:

,,Educație nonformală pentru dezvoltare personală”


Asociația pentru Educație şi Formare TopFormalis din Oradea, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea, a organizat luni, 29.02.2016, atelierul de lucru organizat în cadrul proiectului interjudețean „Școala altfel - Campionii" - ediția a III-a 2016. ...citeste


 

Miercuri și joi, la „Traian Vuia”,

Utilizarea formularelor de colectare date online (Google Forms) pentru procesul de învăţământ


Miercuri, 03.02.2016, a avut loc cursul cu tema: „Utilizarea formularelor de colectare date online (Google Forms) pentru procesul de învăţământ", susținut de formatorul conf. univ. dr. Dorin Coita de la Universitatea din Oradea, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia", în laboratorul de informatică. ...citeste


 

Cu dor de Luceafăr

Dor de Eminescu la ,,Traian Vuia”


Recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem ca într-un dulce somn, la noi acasă. (Mircea Eliade)...citeste


 

În cadrul proiectului POSDRU ,,Primii paşi în carieră prin firma de exerciţiu”

Târgul Judeţean al Firmelor de Exerciţiu


Proiectul POSDRU ,,Primii paşi în carieră prin firma de exerciţiu" este un proiect derulat de Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" pe parcursul anului 2015, în parteneriat cu Colegiul Economic „Iulian Pop" Cluj-Napoca, Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti" Timişoara și Liceul cu Program Sportiv Bistriţa....citeste


 

Marele premiu și două mențiuni speciale pentru reprezentanții Bihorului

C.T. ,,Traian Vuia” a câștigat Marele premiu la Târgul Multiregional al Firmelor de Exerciţiu de la Cluj-Napoca


Trei firme de exerciţiu bihorene au participat sâmbătă, 24 octombrie 2015, la Târgul Multiregional al Firmelor de Exerciţiu organizat în cadrul proiectului POSDRU ,,Primii paşi în carieră prin firma de exerciţiu" la Cluj-Napoca....citeste


 

,,Noi promovăm consumul responsabil!”

16 octombrie – Ziua Mondială a Alimentației


În cadrul Luna Prof21 - o lună de activități educaționale inovatoare promovate de comunitatea Prof21 - elevii clasei a XI-a G de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia", coordonați de prof. Urs Marcela, consilier școlar - prof. Corodeanu Alice și prof. Gabor Anca, au sărbătorit pe data de 16 octombrie 2015, ,,Ziua Mondială a Alimentației". ...citeste


 

Masă rotundă - Adolescenţii au nevoie de modele?

Rolul educaţiei în formarea personalităţii elevilor


„Educaţia este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ceea ce ai învăţat în şcoală". Albert Einstein...citeste


 

Diseminare la

Final de Proiect Multilateral Comenius la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Oradea


Joi, 25.06.2015, în sala Comenius a Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea a avut loc o amplă activitate de diseminare la finalul Proiectului Multilateral Comenius „Option Variety for Entrepreneurship - Varietate de opțiuni în antreprenoriat". ...citeste


 

Miercuri, au fost premiaţi

Câştigătorii concursului „Unitate şi diversitate în Uniunea Europeană - Cetăţenii Uniunii Europene”, ediţia a IV-a


Miercuri, 6 mai 2015, în Sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea, a avut loc premierea elevilor câştigători ai Concursului naţional cu participare internaţională „Unitate şi diversitate în Uniunea Europeană - Cetăţenii Uniunii Europene", ediţia a IV-a, inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale 2015, domeniul A10, poziţia 29. ...citeste


 

În perioada 12-18 aprilie, mobilitate în ţara coordonatoare a proiectului

Ultima reuniune Comenius s-a desfăşurat în Spania


În perioada 12 - 18 aprilie 2015, Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea a participat în Spania, la cea de a şasea reuniune în cadrul proiectului multilateral Comenius „Option Variety for Entrepreneurship - Varietate de opţiuni în antreprenoriat". ...citeste


 

23 aprilie - o zi specială

Elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” au marcat Ziua Mondială a Cărţii


Ziua de 23 aprilie reprezintă, pentru întreaga omenire, Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor....citeste


 

Parteneri în educaţia pentru sănătate a elevilor

„Sănătate înainte de toate”


Într-o societate cu multe tentaţii, într-o atmosferă în care timpul nu ajunge şi trăim sub imperiul orei exacte, sub incidenţa atât a factorilor psihologici (de stres), cât şi a factorilor fizici, se impune ca educaţia pentru sănătate a elevilor să fie prezentă tot mai des în conduita lor....citeste


 

Prin programul „Învăţare pe tot parcursul vieţii

O nouă călătorie Comenius în Turcia


Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea a participat în perioada 2 - 6 martie 2015 la cea de-a cincea reuniune de proiect Comenius „Option Variety for entrepreneurship - Varietate de opţiuni în antreprenoriat". ...citeste


 

Vineri, de Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

Proiectul educativ Consumatorul raţional-informat


Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, vineri, 13 martie 2015, în incinta Liceului „Don Orione", Colegiul Tehnic „Traian Vuia" a organizat prima activitate din cadrul Proiectului educativ Consumatorul raţional-informat, coordonat de prof.. Roşu Andreea-Liliana....citeste


 

Parteneriat educaţional Fares – CT „Traian Vuia” Oradea

„Adoptă un stil de viaţă sănătos!”


Elevii de la CT „Traian Vuia" Oradea beneficiază de activităţi de educaţie pentru sănătate sub coordonarea doamnei prof. Tomescu Ioana, prof. Roşca Elena, bibl. Oprea Raluca, iar din partea direcţiunii director adjunct Secară Rodica şi Sofia Duminică, consilier educativ....citeste


 

Eveniment marca „TopFormalis”

Dezbatere pe tema utilităţii Programului ,,Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”


Miercuri, 28 ianuarie 2015, a avut loc la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea o dezbatere pe tema utilităţii Programului ,,Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, eveniment iniţiat de Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea şi având ca parteneri inspectoratele şcolare judeţene din Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Sălaj şi Hunedoara, respectiv Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia. ...citeste


 

Marţi, în sala de sport

Târgul firmelor de exerciţiu de la CT „Traian Vuia” – ediţia a IX-a


Marți (16 decembrie 2014), în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia" s-a desfășurat cea de-a IX-a ediție a Târgului de lansare a firmelor de exercițiu din anul școlar 2014/ 2015 de la colegiul gazdă....citeste


 

Săptămâna limbilor străine la C.T. „Traian Vuia

Diversitatea lingvistică și plurilingvismul


Venind în întâmpinarea Săptămânii limbilor străine, profesoarele din catedra de limbi străine de la C.T. „Traian Vuia" (prof. lb. engleză: Urs Marcela, Albu Anca, Avram Ioana; prof. lb. franceză: Drugaș Corina; prof. lb. germană: Cotuțiu Mariana) au organizat în cadrul orelor de curs diferite activități marcând acest eveniment. ...citeste


 

În cadrul Festivalului Naţional al Șanselor Tale

Oportunități de dezvoltare personală prin educația nonformală


Joi, 25 noiembrie 2014, la Biblioteca Colegiului Tehnic „Traian Vuia" Oradea, a avut loc activitatea intitulată „Dezvoltarea abilităților sociale". Proiectul a fost coordonat de prof. Corina Negruţiu şi Manuela Chişvasi, consilier educativ Sofia Duminică şi bibliotecar Raluca Oprea. ...citeste


 

În perioada 10 -14 noiembrie, am participat la o

Mobilitate Comenius în Bulgaria


Echipa de proiect de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea a participat în perioada 10 -14 noiembrie 2014 la cea de a patra reuniune de proiect Comenius ,, Option Variety for entrepreneurship - Varietate de opțiuni în antreprenoriat". ...citeste


 

Cafenea literară la No Way Cafe

Condiţia femeii în literatura secolului al XX -lea


În cadrul proiectului educaţional dintre Colegiul Tehnic „Traian Vuia" şi No Way Cafe Oradea - Promovarea lecturii printre liceeni „Cafeneaua literară" - doamnele profesoare Roşca Elena, Condurache Simona, Sabău Marcela şi doamna bibliotecar Oprea Raluca au organizat o activitate non-formală la care au participat elevii claselor a X-a F şi a XII-a F....citeste


 

Joi, la biblioteca CT „Traian Vuia”

Diseminarea primului an de proiect Comenius „Option Variety for entrepreneurship - Varietate de opțiuni în antreprenoriat”


De ani de zile, particip cu încântare la nenumărate proiecte pe care le derulează echipele de proiect de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia" din Oradea, unul dintre colegiile cele mai active ale Bihorului în implementarea și derularea de proiecte școlare naționale și internaționale....citeste


 

Excursia la finalul proiectului „Promovarea ariilor protejate din județul Bihor”

ÎN MUNȚII NOȘTRI...


În luna iulie a avut loc excursia de final a proiectului „Promovarea ariilor protejate din județul Bihor", implementat la Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea. ...citeste


 

Diseminare proiect

Întâlnire de proiect în Lituania, Þara chihlimbarului și a mirosului de liliac


n perioada 11-16 mai 2014, o echipă de elevi și profesori ai Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, Oradea a participat la cea de-a treia reuniune a proiectului Comenius Multilateral „Option Variety for Entrepreneurship – Varietate de opțiuni în antreprenoriat”, desfășurată în localitatea Pabirze, din Lituania. ...citeste


 

Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului național

„Unitate și diversitate în Uniunea Europeană - Cetățenie europeană activă”, ediția a III-a


Într-o Europă aflată în „Anul european al cetățenilor” și în contextul unei tot mai mari deschideri spre libera circulație, este imperios necesar să ne cunoaștem drepturile și obligațiile pe care le avem ca membru UE, să cunoaștem toate aspectele legate de ideea de cetățenie activă și drepturile conferite de aceasta....citeste


 

Proiectul „Promovarea ariilor protejate din județul Bihor”

Scurtă migrație din jungla orașului în Parcul Natural Cefa


Prima aplicație practică în teren din cadrul proiectului „Promovarea ariilor protejate din județul Bihor”, derulat de Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea a avut loc în data de 10 aprilie 2014, când elevii din echipa verde s-au deplasat în perimetrul Parcului Natural Cefa, însoțiți de coordonatorul proiectului, prof. dr. Bîdiliță Vasile. ...citeste


 

Promovarea ariilor protejate din județul Bihor

Educație ecologică la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”


Marți, 1 aprilie 2014 (fără farse!) la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea s-a desfășurat ședința de diseminare a rezultatelor cercetărilor din cadrul proiectului „Promovarea ariilor protejate din județul Bihor”. ...citeste


 

Luni, la CT „Traian Vuia”, a avut loc

Lansarea proiectului „Option Variety for Entrepreneurship”


Evenimentul a deschis astfel suita activităților ce se vor derula în săptămâna 10-14 martie 2014 în cadrul celei de-a II-a reuniuni de proiect găzduite de Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, cu participarea delegațiilor din țările partenere: Spania, Turcia, Lituania și Bulgaria. ...citeste


 

Proiect Leonardo da Vinci – Getting skills in Europe

Dobândind competențe în Europa


Þinem să evidențiem buna colaborare dintre Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea și Consorzio Istituti Professionali, Sassuolo, Italia....citeste


 

La Colegiul Tehnic „Traian Vuia”

De Crăciun, adoptă un suflet!


La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, vineri, 13 decembrie 2013, s-a desfășurat o acțiune caritabilă în colaborare cu Asociația „Filantropia” Oradea, acțiune organizată de doamna bibliotecar Raluca Oprea și doamnele profesoare Elena Roșca, Alina Cotca, Simona Condurache, Ioana Tomescu, Mariana Cotuțiu, Corina Negruțiu, Alice Corodeanu, precum și doamna învățătoarea Toader Monica de la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea....citeste


 

La Colegiul Tehnic „Traian Vuia”

Concursul „1 Decembrie 1918”


Vineri, 29 noiembrie 2013, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, a avut loc un concurs de istorie, intitulat „1 Decembrie 1918”, organizat de prof. Negruțiu Corina și Gabor Anca, cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire din 1918....citeste


 

„Festivalului Național al Șanselor Tale”

Activități educative la Colegiul Tehnic Traian Vuia” din Oradea


În data de 18 noiembrie 2013, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea au avut loc o serie de acțiuni în cadrul „Festivalului Național al Șanselor Tale”, ediția a XIV-a, manifestare națională derulată sub genericul „Cetățean român – cetățean european”. ...citeste


 

La C.T. „Traian Vuia”

Sărbătoarea de Halloween în Germania, Ungaria, America și Anglia


Venind în întâmpinarea sărbătorii de Halloween, elevii clasei a XII-a I de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea îndrumați de profesoara de limba germană, Cotuțiu Mariana, au prezentat modul în care se sărbătorește această sărbătoare de Halloween în Germania, Ungaria, America și Anglia....citeste


 

Proiect Comenius la C.T. „Traian Vuia” Oradea

Alături de parteneri din Spania, Turcia, Lituania și Bulgaria


La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, în perioada 1 august 2013 - 31 iulie 2015 se derulează proiectul școlar multilateral Comenius cu titlul „Option Variety for Entrepreneurship” –„Varietate de opțiuni în antreprenoriat”. ...citeste


 

Activitate comemorativă

Dimitrie Cantemir - personalitate complexă a culturii române și precursor al integrării europene


Vineri, 25 octombrie 2013, la Biblioteca Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Oradea, doamna bibliotecar Raluca Oprea și doamnele profesoare Elena Roșca și Simona Condurache au organizat activitatea comemorativă „Dimitrie Cantemir - personalitate complexă a culturii române și precursor al integrării europene”. ...citeste


 

În Sala „Arlus” a Casei de Cultură

Și eu vreau să fiu antreprenor!


Reprezentanți ai Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, elevi ai claselor a XI-a și a XII-a, însoțiți de profesorii Silvia Mateaș și Anamaria Giurău, au participat joi, 10 octombrie 2013, la conferința „Vreau să fiu antreprenor” – Oradea, în Sala Arlus a Casei de Cultură Oradea, organizată de Fundația Romanian Business Leaders și Consiliul Județean Bihor. ...citeste


 

Proiectul de voluntariat al cls. a XI-a H,

I love Crișuri!


Așa se întitulează proiectul derulat de cei de la Administrația Bazinală de Apă Crișuri, proiect de voluntariat din care face parte clasa a XI-a H, diriginte prof. Voichița Darna, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”...citeste


 

Stagiu de perfecționare în Costa da Caparica, lângă Lisabona

Interculturalitate în țara deschizătorilor de drumuri


Ce mod mai bun de a începe un nou an școlar decât printr-o nouă experiență de formare profesională în Lisabona, Portugalia?...citeste


 

Lectură cu aromă de cafea

„Lectura e cool”


Dezinteresul față de lectură a tinerilor societății actuale ne-a determinat să apelăm la tot soiul de modalități pentru a le arăta elevilor ce pierd lăsând la o parte magia din spatele unor coperte. ...citeste


 

Cu „Traian Vuia” în frunte!

Hai la curãțenia de toamnã!


Let's do it, România! este un program de ecologizare desfãșurat la nivel național ce are drept scop curãțarea mormanelor de gunoaie din arealele naturale ale țãrii noastre. ...citeste


 

Joi, la C.T. „Traian Vuia”

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic


Joi, 10 octombrie 2013, în cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, elevii Badea Mark, Danciu Ramon, Sim Ionut, Selegean Florin, Munteanu Antonio, Pall Cristina, Szabo Amalia, Mihele Georgiana, Ponici Diana din clasa XII G și elevii Pascalau Paul, Biles Claudiu, Oltean Dorin, Oltean Marian, Silaghi Mihai din clasele a IX-a A, B, J de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, coordonați de către prof. Băguț Ciprian și Negruțiu Corina, au desfășurat o activitate cu tema „Sistemul solar și eclipsele”. ...citeste


 

Luni, la C.T. „Traian Vuia”, a fost lansat

Evenimentul național „Săptămâna PASII FPI”


Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea este unitate de învățământ profesional și tehnic pilot în cadrul proiectului strategic „Parteneriate active școală-întreprindere pentru formarea profesională inițială – PASII FPI”. ...citeste


 

Vineri, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”

Un nou parteneriat pentru calitate - PASII FPI


Vineri, 15 martie 2013, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea (unitate pilot), a avut loc o nouă reuniune în cadrul proiectului ID 63196 „Parteneriate active școală-întreprindere pentru îmbunătățirea formării profesionale inițiale – PASII FPI”....citeste


 

Joi și vineri

Parteneriat pentru calitate la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea


Joi și vineri, 17 și 18 ianuarie 2013, reprezentanții a șase școli cu profil tehnic din țară s-au reunit la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, în cadrul proiectului: „Parteneriat pentru calitate. Îmbunătățirea calității educației și formării profesionale prin rețele parteneriale”....citeste


 

Marți, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea

Un nou târg de succes al firmelor de exercițiu de la „Traian Vuia”


Marți (18 decembrie 2012), în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Târgului de lansare a firmelor de exercițiu din anul școlar 2012/ 2013 de la colegiul gazdă....citeste


 

Miercuri la biblioteca C.T. „Traian Vuia”

„Dăruind vei fi mai bun!”


Miercuri (12 decembrie 2012), dna bibliotecar Raluca Oprea de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea a organizat, în colaborare cu Catedra de limba și literatura română, acțiunea caritabilă și expoziția de lucrări „Dăruind vei fi mai bun!”...citeste


 

Marți, la C.T. „Traian Vuia”

„160 de ani de la nașterea marelui scriitor I.L. Caragiale”


Marți, 27 noiembrie 2012, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, în cadrul bibliotecii s-a desfășurat activitatea „160 de ani de la nașterea marelui scriitor I.L. Caragiale”....citeste


 

Elevii clasei a XII-a G de la „Traian Vuia”

O zi de practică .... altfel!


Chiar dacă nu ne aflăm în săptămâna „Școala altfel”, elevii clasei a XII-a G, cu specializarea Tehnician în turism, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea au avut parte de o zi de practică mai specială. ...citeste


 

Job Shadow Day, la Opel și BMW

Un drive test cu un BMW


În cadrul programului „Școala altfel”, am vizitat cu elevii claselor a XII-a A și B de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, atelierele reprezentanțelor Opel și BMW din Oradea. ...citeste


 

Alege-ți drumul!

În vizită la Auto Bara &Co


În cadrului programului de orientare școlară „Alege-ți drumul!”, privind posibilitatea continuării studiilor la școala profesională, marți, 13 martie 2012, elevii clasei a IX-a E de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, însoțiți de dirigintele lor, doamna profesor ing. Steluța Angheluș, au efectuat o vizită la Auto Bara &Co. ...citeste


 

„Investește în oameni!”

„EURO-MECA-FORM” - diseminare proiect


„EURO-MECA-FORM” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investește în oameni!”; reprezintă un parteneriat româno-german de formare a cadrelor didactice preuniversitare în domeniul mecatronicii - proiect POSDRU/87/1.3/S/59159....citeste


 

La invitația catedrei de limba și literatura română

Poeți orădeni în dialog cu elevi ai Colegiului „Traian Vuia”


Marți, 28 februarie 2012, a avut loc la biblioteca Colegiului „Traian Vuia” din Oradea, o întâlnire între elevi ai liceului și doi poeți de seamă ai orașului nostru: dl Ioan Moldovan și dl Lucian Scurtu...citeste


 

La biblioteca C. T. „Traian Vuia”

Iubește românește…de Dragobete!


În cadrul bibliotecii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Oradea, catedra de limba și literatura română a organizat o activitate cu ocazia zilei de Dragobete....citeste


 

Joi, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”

Târgul de lansare a activității firmelor de exercițiu


Minodora Tărău și George Havași (din XII D) ne-au introdus, joi (15 dec. 2011), în atmosfera de sărbătoare a Târgului firmelor de exercițiu din școală, cu un invitat special – Moș Crăciun....citeste


 

Astăzi, la C.T. „Traian Vuia”

Des choses sur/aupres des chaises


Astăzi, vineri, 1 aprilie 2011, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea s-a sărbătorit, cu oarecare întârziere, Ziua Internațională a Francofoniei....citeste


 

Luni,

Mica Unire la „Traian Vuia”


Luni, 24 ianuarie 2011, la biblioteca Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea s-a sărbătorit împlinirea a 152 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române sau Mica Unire, cum mai este cunoscută în istorie. Evenimentul a fost organizat de catedra de limba română, coordonatori fiind prof. Roșca Elena, Bochiș Nadia și Condurache Simona, alături de elevi din clasele a 9-a și a 10-a G, a 11-a A, a 12-a A și C....citeste


 

Joi, a fost (re)lansat, la Universitatea Oradea

Concursul național „Unitate și diversitate în Uniunea Europeană” (ed. a II-a)


După o primă ediție de succes la care au participat 253 de elevi din cinci județe ale țării (Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș), joi (20 ianuarie 2011), la Biblioteca Universității orădene a fost lansată cea de-a doua ediție....citeste


 

Astăzi (miercuri), la C.T. „Traian Vuia”

Târgul firmelor de exercițiu (ediția a V-a)


Managerii firmelor de exercițiu de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea și-au lansat, astăzi (miercuri, 8 decembrie 2010), activitatea firmelor de exercițiu, în cadrul tradiționalului târg, găzduit de sala de sport a colegiului. ...citeste


 

Elevi de la patru școli orădene au dat onor la drapel

Ziua națională a României, marcată la Muzeul Militar


Sâmbătă, 27 noiembrie 2010, la Muzeul Militar din Oradea s-a desfășurat un program dedicat Zilei de 1 Decembrie - Ziua națională a României....citeste


 

C. T. „Traian Vuia” eliberează absolvenților săi

Certificate de competență (IES) cu recunoaștere internațională


Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea (cea mai mare școală din municipiu și județ – cu cele 70 de clase și 2.218 elevi) este prima școală pilot din Oradea (și singura) care eliberează absolvenților săi certificate de competență cu recunoaștere internațională....citeste


 

În cadrul programului comunitar „Leonardo da Vinci”

Proiectul de mobilități „Pass for Job II”


În perioada 10-29 aprilie 2010, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea a derulat împreună cu Consorzio Istituti Professionali, Sassuolo, Modena din Italia, în cadrul programului comunitar „Leonardo da Vinci”, proiectul de mobilități „Pass for Job II”. ...citeste


 

Elevii voluntari și dascălii de la „Traian Vuia”

În primele rânduri... în Săptămâna națională a voluntariatului


În Săptămâna națională a voluntariatului, elevi din 12 clase de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea (a IX-a A, C, G, D, H, a X-a B, C, D, a XI-a C, D și a XII-a D zi și rută progresivă) au desfășurat, timp de trei zile (luni, marți și miercuri, 19, 20 și 21 aprilie 2010), voluntariat eco, activități de voluntariat ecologic, confecționare de obiecte din materiale reciclabile (planșe, pancarte, jucării, tablouri, coliere, brățări, cercei, plase, curele, măști și un om din flacoane...). ...citeste


 

Vineri, întâlnire cu administratorul Cetății Oradea,

Joi, vizitarea Cetății Oradea


În cadrul proiectului „Deschideți porțile culturii prin porțile muzeelor”, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, a avut loc, vineri 23 aprilie 2010, o întâlnire a elevilor din clasa a XI-a C, profil contabilitate, cu domnul Dumitru Noane, administratorul Cetații Oradea. ...citeste


 

Să cunoaștem și să celebrăm împreună cele mai frumoase zile mondiale

Sărbătorirea Zilei limbii materne ,,în dulcele grai românesc”


În cadrul proiectului interjudețean „Să cunoaștem și să celebrăm împreună cele mai frumoase zile mondiale”, marți (9 martie 2010), dascăli și elevi de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Grupul Școlar „Ioan Bococi” au celebrat împreună, „în dulcele grai românesc”, Ziua mondială a zilei materne (care se sărbătorește pe 21 februarie). ...citeste


 

Joi, la biblioteca C.T. „Traian Vuia”, a fost lansată

„Rugăciunea mâinilor”, de Florian Lazăr


Florian Lazăr, profesor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, și-a lansat, joi, 11 februarie 2010, cel de-al VII-lea volum de poezie, intitulat „Rugăciunea mâinilor”. Evenimentul a fost găzduit de biblioteca școlii....citeste


 

Vineri, la C.T. „Traian Vuia”

„Lui, Soarelui!”


Elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Oradea au sărbătorit, vineri (15 ianuarie 2010), 160 ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”, Mihai Eminescu....citeste


 

Astăzi, la C.T. „Traian Vuia” Oradea

Relansarea firmelor de exercițiu (din clasele a XI-a și a XII-a)


De patru ani, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, elevii claselor a XI-a și a XII-a (rută progresivă) se pregătesc ca viitori „antreprenori” și prin intermediul unor firme de exercițiu în care își desfășoară activitatea în condiții reale, după principiile unei firme reale, derulând tranzacții, făcând decontări..., totul, însă, într-un mediu virtual....citeste


 

Ieri, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea

Acțiune de Ziua internațională a toleranței


Luni, 16 noiembrie 2009, în și de Ziua internațională a toleranței, elevi de liceu și gimnaziu, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea au dat „extemporal” la toleranță. Cu alte cuvinte, ei ne-au explicat, în holul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, ce înseamnă și cum văd ei toleranța....citeste


 

De Ziua internațională a luptei împotriva diabetului

Acțiuni de informare și educare, dincolo de cabinet


Timp de trei zile (miercuri, vineri și sâmbătă), prof. Corina Negruțiu, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, a participat împreună cu un grup de elevi și profesori (conducerea colegiului, alți profesori și ingineri) la o serie de manifestări organizate de Ziua internațională a luptei împotriva diabetului, în parteneriat cu doamna doctor Larisa Dumbravă, medic primar nutriționist și diabetolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal „dr. Gavril Curteanu” din Oradea....citeste


 

De la C.T. „Traian Vuia” din Oradea

În vizită la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”


Ca urmare a unui parteneriat cu Complexul Muzeal ,,Muzeul Þării Crișurilor”, elevi din clasele a XII-a D, a IX-a B, a IX-a M (seral) și a XIII-a D (SAM) de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea (însoțiți de prof. Negruțiu Corina, Avram Ioana, Bocea Ioana și Șandru Andreea) au vizitat, vineri, 30 octombrie 2009, cu sprijinul dlui muzeograf Emil Groza, Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”....citeste


 

În Săptămâna națională a voluntariatului,

Voluntarii prieteniei... în acțiune


În Săptămâna națională a voluntariatului (11-15 mai 2009), voluntarii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, îndrumați de prof. Corina Negruțiu (coordonatorul de proiect) și alți profesori, au participat la o multitudine de acțiuni, demne de toată lauda și cinstea. Acțiunile s-au derulat în parteneriat cu A.S.C.O., prin Centrul unic de voluntariat (reprezentat de Adina Patroc)....citeste


 

O nouă acțiune de voluntariat

Daruri de 8 Martie, persoanelor de la căminul Sf. Martin


Activitatea de voluntariat care se desfășoară la nivelul Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Oradea "rivalizează" (e un cuvânt fericit ales, care exprimă un adevăr) cu cea a pedagogiștilor și CFR-iștilor orădeni (elevii de la C.T. "Dimitrie Leonida"), în sensul că în cele trei licee orădene se desfășoară un voluntariat serios, de esență, susținut și consistent și nu unul de paradă, de amorul artei…...citeste


 

Top 5, la C.T. „Traian Vuia” din Oradea

Paradis Vuia, două premii internaționale, Szentmiklosi Eduard, olimpic național...


Colegiul Tehnic „Traian Vuia” este prima școală pilot din Oradea care eliberează absolvenților săi certificate de competență cu recunoaștere internațională „acceptate pe piața brațelor de muncă din toată lumea”, ca să-l cităm pe directorul colegiului, dl profesor Dorel Șaitoș....citeste


 

Miercuri, la C.T. „Traian Vuia” din Oradea

Relansarea a șase firme de exercițiu, înființate în 2006


Cele două premii II obținute de firma de exercițiu F.E „Paradis Vuia” la cel de-al IX-lea Târg internațional al firmelor de exercițiu din Croația, desfășurat la Zagreb, între 13 și 15 martie 2008, i-a ambiționat pe elevii claselor a XI-a liceu și a XII-a SAM (rută progresivă) care s-au decis să relanseze șase firme de exercițiu, înființate în 2006, după cum aveam să aflăm de la prof. coordonator Anamaria Giurău....citeste


 

Ieri, conducerea Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea a fost onorată (de)

Vizita reprezentanților IES - International Education Society


În urmă cu mai multă vreme, scriam despre Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea că „a devenit prima școală pilot din Oradea care va elibera absolvenților săi certificate de competență cu recunoaștere internațională. Aceasta în virtutea relațiilor pe care le-a stabilit cu International Education Society (IES) din Londra, după aderarea României la Uniunea Europeană” , a se (re)vedea site-ul ovidan.ro...citeste


 

Aseară, la „No Problem”

Îndrăgostiți mai mult sau mai puțin celebri... de la „Traian Vuia”


Joi seara (20 noiembrie 2008), elevii Colegiului Tehnic ”Traian Vuia” din Oradea au făcut show la discoteca „No Problem”, cu ocazia Balului bobocilor. Tot numărând și clasând boboci și vedete, organizatorii, orchestrați de prof. Voichița Darna și Luminița Ciugudean, ne-au oferit o seară autumnală încântătoare, cu perechi de îndrăgostiți mai mult sau mai puțin celebre, precum: Mutu și Consuelo, Antonio și Cleopatra, Romeo și Julieta, Majoreta și Vedeta liceului, Andreea Marin și Ștefan Bănică, Tarzan și Jane, Piranda și Vermorel, Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana... ...citeste


 

La Târgul internațional al firmelor de exercițiu de la Zagreb!

Paradis Vuia a obținut două locuri II


Moda firmelor de exercițiu pare să–i încânte și pe cei de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, unde, în cel de-al doilea an, consemnăm existența a nu mai puțin de 17 firme, din care nouă noi, înființate în toamnă, opt la clasele a XI-a, plus una la clasa a XII-a SAM. ...citeste


 

Cu locul II, la concursul internațional de la Zagreb!

Paradis Vuia e în al nouălea cer!


Se vorbește pe la colț de stradă cum că firma de exercițiu „Paradis Vuia” (firmă a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea) a avut strălucirea argintului la recentul concurs internațional al firmelor de exercițiu de la Zagreb, la care au participat 46 de firme din circa zece țări. „Paradis Vuia” a reprezentat România!...citeste


 

La C.T. „Traian Vuia” Oradea

„Cea mai frumoasă scrisoare adresată mamei”


Cu ocazia zilei de 8 Martie, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea a fost lansat un concurs de compuneri cu tema „Cea mai frumoasă scrisoare adresată mamei”, urmând ca firma Avon Cosmetics Romania să-i premieze pe câștigători (cu produse pentru mămicile lor)....citeste


 

În cadrul proiectului „Școala și comunitatea”

Daruri pentru bătrânii de la căminul Sfântul Martin


Cu ocazia zilei de 8 Martie, 34 de elevi voluntari din clasele a XIII-a E, a X-a G și F și a XI-a G, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea (îndrumați de dna Corina Negruțiu - profesor coordonator de proiect, Maria Sava, Anita Liber, Andor Damian și Toth Marta), au dus flori și pachete (cu dulciuri și fructe) bătrânilor internați la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Martin” din Oradea....citeste


 

Miercuri seara, la C.C.S. Oradea

Un regal dedicat Cezarei


Dragă Cezara, pentru tine au urcat, astă-seară (miercuri, 30 ianuarie 2008), pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, artiști cu suflet mare, copii, elevi și studenți... Ei au dansat, au cântat și au jucat teatru, iar mesajul lor a fost unul cât se poate de simplu, sincer și direct: „Cezara are nevoie de noi!” ...citeste


 

Miercuri seara, la C.C.S. Oradea

Un regal pentru Cezara.Totul pentru Cezara!


E o mare bucurie să vezi oameni de suflet vibrând la necazurile altora! Un asemenea exemplu este și dna profesoară Voichița Darna (de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea) care, de câteva săptămâni, nu mai are zi bună și nu-și găsește liniștea până nu o vede pe Cezara sănătoasă, bucurându-se pe deplin alături de alți copii de cele mai frumoase clipe ale copilăriei....citeste


 

Întinde o mână Cezarei!

Este nevoie de ajutorul nostru!


La vârsta de 14 ani, Cezara a fost diagnosticată cu anemie aplastică, o boală ce produce aplazie medulară. Pentru a-i salva viața este necesar un transplant de măduvă, operație ce poate fi realizată într-o clinică din Germania, dar costurile sunt uriașe. ...citeste


 

Miercuri seara, a plouat cu premii la No Problem

La Balul bobocilor de la „Traian Vuia”


„Traian Vuia” confirmă. Echipa îndrumată de prof. Voichița Darna și Luminița Ciugudean a făcut spectacol și în această seară (miercuri, 7 noiembrie 2007), la „No Problem”. Răzvan și Denisa au câștigat titlurile și se vor bate cu liceenii orădeni la Balul balurilor....citeste


 

Vineri, la C.T. „Traian Vuia” din Oradea

Primele certificate de competență cu recunoaștere internațională


Elevii claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” și-au început ziua de vineri cu Serenada de despărțire, adresată, mai întâi, colectivului profesoral care i-a primit cu căldură și duioșie în sala profesorală, dar și colegilor, și părinților, adunați în careu în curtea școlii. În replică, directorul colegiului, prof. Dorel Șaitoș, le-a înmânat certificatul de competență cu recunoaștere internațională, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” fiind, din acest an, prima școală pilot din Oradea care eliberează absolvenților asemenea certificate „acceptate pe piața brațelor de muncă din toată lumea”, ca să-l cităm pe directorul colegiului. ...citeste


 

La C.T. „Tr. Vuia”

Certificate recunoscute internațional


De ani buni, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea este recunoscut prin nenumăratele proiecte internaționale derulate sau aflate în curs de derulare, iar mai nou a devenit prima școală pilot din Oradea care va elibera absolvenților săi certificate de competență cu recunoaștere internațională. Aceasta în virtutea relațiilor pe care le-a stabilit cu International Education Society (IES) din Londra, după aderarea României la Uniunea Europeană. „Dar, societatea IES nu dorește doar o singură școală pilot, ea nu vrea să fim noi singurii care emitem certificate recunoscute pe plan internațional, ci cât mai multe școli, ne spunea, miercuri, prof. Dorel Șaitoș, directorul colegiului, în cadrul conferinței de presă. De aceea am dori, ca prin intermediul presei, să se afle acest lucru.” ...citeste


 

La aniversară

Zilele școlii la „Tr. Vuia”


Marți, 19 decembrie, în cea de-a doua zi a manifestărilor, au fost programate întâlniri de suflet cu foști profesori și elevi ai școlii, precum și spectacolul festiv, la cea de-a 40-a aniversare a liceului. ...citeste


 

vineri, 29 martie 2024, 12:23:37 Ora standard a Europei de Est